-her okuyanın kalbine-
Ebedi.com

http://www.indirici.com/images/yeni.gif
-her okuyanın kalbine-
Haftanin Üyesi - aSmiN_ http://www.indirici.com/images/yeni.gif
-her okuyanın kalbine-

http://www.ebedi.com/resim/logo/RamazanBayrami.gif
-her okuyanın kalbine-

*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
09 Eylül 2010, 22:46:27 | 30 Ramazan 1431

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: -her okuyanın kalbine-  (Okunma Sayısı 391 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Zirve-i-Hic
Söyle bana,ey dost,seni nereye götürmemi istiyorsun?- Resul'ün şehrine gitmeliyim, nurlu makamı ve kibrit-i ahmer'i bulmaya"
Uzman Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Aktiflik
1.84%

« : 27 Ocak 2010, 18:26:24 »

http://www.1hafta1ayet.com/tr/0105-0157/1hafta1ayet_com_0122_1024_768.jpg
-her okuyanın kalbine-

‘Kuran,

her okuyanın kalbine

yeniden sefer eder.’

İbn Arabi

Share this topic on Del.icio.usShare this topic on DiggShare this topic on FacebookShare this topic on GoogleShare this topic on MySpaceShare this topic on NewsvineShare this topic on OneviewShare this topic on Twitter
« Son Düzenleme: 28 Ocak 2010, 18:48:42 Gönderen: Zirve-i-Hic » Logged

nezaman öleceğimiz belli değildir ancak önemli olan nasıl öleceğimizdir/Bize düşense şerefimizle ölmektir /Şamil basayev
Annemi 12senedir görmedim ancak görmek için dönersem budavayı nasıl tamamlarız/Şehid Hattap
biz Cihadı alnımızın çatına vurduk/önce ŞEHADETi koyduk her sabah duamızın başına
Dervisin_zikri
Moderatör
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Aktiflik
1.36%

« Cevapla #1 : 27 Ocak 2010, 20:17:59 »

Gül

Ve Allah yeniden baslayanlarin yardimcisidir.. 
´
Zirve-i-Hic
Söyle bana,ey dost,seni nereye götürmemi istiyorsun?- Resul'ün şehrine gitmeliyim, nurlu makamı ve kibrit-i ahmer'i bulmaya"
Uzman Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Aktiflik
1.84%

« Cevapla #2 : 28 Ocak 2010, 18:44:46 »

http://img03.blogcu.com/v2/images/editor/m/a/r/marifetatolyesi/688084790621747_1260046362.bmp
-her okuyanın kalbine-

NiCE KUR-AN OKUYAN VARKİ

KUR-AN
ONA LANET EDER

Enes bin Malik.r.a

Peki biz Kur-anı terketti isek neyi tercih ettik

nezaman öleceğimiz belli değildir ancak önemli olan nasıl öleceğimizdir/Bize düşense şerefimizle ölmektir /Şamil basayev
Annemi 12senedir görmedim ancak görmek için dönersem budavayı nasıl tamamlarız/Şehid Hattap
biz Cihadı alnımızın çatına vurduk/önce ŞEHADETi koyduk her sabah duamızın başına
A.R
Ayşe Reşad
Yazar
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Aktiflik
0%

« Cevapla #3 : 28 Ocak 2010, 20:45:59 »

Allah razı olsun  OK

"Kalbi en çok meşgul eden şey, o kalbin Leylâ' sıdır..''

http://yurekyanginlari.blogcu.com/
~ Talha ~
Uzman Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Aktiflik
0.6%

« Cevapla #4 : 29 Ocak 2010, 10:23:22 »

Alıntı
NiCE KUR-AN OKUYAN VARKİ
KUR-AN ONA LANET EDER

Enes bin Malik.r.a

burada ne demek istenmi$ ?

* Ağızdan çıkan söz muallakta kalmaz, ya sağ tarafa yazılır ya da sol tarafa *

~Tasavvuf, Dünya adamini ALLAH adami yapma Sanati'dir ~
Zirve-i-Hic
Uzman Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Aktiflik
1.84%

« Cevapla #5 : 30 Ocak 2010, 09:49:42 »

İman edenlerin Allah'ı anma ve O'ndan inen Kur'an sebebiyle kalplerinin ürpermesi zamanı daha gelmedi mi?

Onlar daha önce kendilerine kitap verilenler gibi olmasınlar.

Onların üzerinden uzun zaman geçti de kalpleri katılaştı.

Onlardan bir çoğu yoldan çıkmış kimselerdir.

Hadid /16

Gül Gül Gül Gül Gül Gül Gül Gül Gül Gül Gül Gül Gül Gül Gül Gül Gül Gül

Allah c.c kitabı kendisiyle yaşansın diye  indirmişken

Bizler onu yalnızca okumakla yetindik..
« Son Düzenleme: 30 Ocak 2010, 09:51:24 Gönderen: Zirve-i-Hic » Logged

Zirve-i-Hic
Uzman Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Aktiflik
1.84%

« Cevapla #6 : 08 Şubat 2010, 23:15:01 »

Zenginler mallarını ARADA FARK KALMAZ EŞİT HALE GELİRİZ diye yanındakilerle paylaşmıyorlar.

ALLAH’ın nimetini mi inkâr ediyor bunlar?” (Nahl suresi 71. ayet)

Eğer imanın varsa sadece şu ayet üzerine az düşün geceleri uyuyamazsın

İstiyorsunuz ki hep zengin kalalım.
İstiyorsunuz ki insanlar bizden istesin hep istenir durumda olalım hep kum tepelerinde yaşayalım. Etrafınızda yoksulların utana sıkıla sizden istemesi güç arayan kadınların baygın bakışları hoşunuza gidiyor.

ONLARLA EŞİT HALE GELMEK İSTEMİYORSUNUZ, hep bizden istesinler beklesinler istiyorsunuz.

Onun için GİYİM KUŞAMIMDAN ZENGİN OLDUĞUM ANLAŞILMALIKİ HEP BENDEN İSTESİNLER diyorsunuz.

Eski sufiler kuldan bir şey istemeyi ŞİRK sayardı.
Melameti öğretisinde mülkiyet talebi de şirk sayılırdı.

ÇÜNKÜ MÜLK ALLAHINDIR KENDİSİ MÜLK OLANIN MÜLKİYETİ OLMAZ derlerdi. Mülkü bütüne (ALLAHa) ait görürler BENİM demekten utanırlardı.

Zirve-i-Hic
Uzman Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Aktiflik
1.84%

« Cevapla #7 : 23 Şubat 2010, 12:06:04 »

Hz.  Semure Radiyallahu Anh’tan rivayetle Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vessellem buyurdular ki:

“Her ziyafet sahibi,
ziyafetine gelinmesini ister.

Allah’ın ziyafeti de Kur’an’dır.
İhmal etmeyin.”

(Deylemi)

Zirve-i-Hic
Uzman Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Aktiflik
1.84%

« Cevapla #8 : 05 Mart 2010, 14:44:46 »

"Her gün bir kâinat ölür,

bir tazesi yerine gelir." [Said Nursî]. Gül

Bismillahirahmanirrahim Gül
Öyleyse, bugüne yeniden/yeni baştan iman edilmelidir.

Dünün imanının bugünün imanına yetmeyeceğini bilen "iman edenler" bugün bir daha iman ederler.

"Ey iman edenler, iman e[tmeye devam e]din!" [Nisa, 136]
« Son Düzenleme: 05 Mart 2010, 14:46:38 Gönderen: Zirve-i-Hic » Logged

aSmiN_
Haftanın Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Aktiflik
5.52%

« Cevapla #9 : 06 Mart 2010, 00:26:35 »

burada ne demek istenmi$ ?

Selam

"Allah" de kalbim...
Zirve-i-Hic
Uzman Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Aktiflik
1.84%

« Cevapla #10 : 06 Mart 2010, 00:46:32 »

Saygıyadeğer Asmin ve saygıyadeğer Talha..bu sözü benim gibi bir acizin açıklaması zihinleri daraltır..anladığım şu ki Kuran gönle sığdırılarak okunmalıdır..Rasulullah bir hadsislerinde Üç şeye bakmak ibadettir buyuruyor..
Kurana
Kabeye
Anne yüzüne.
yani hakkı verilerek titreyerek ve hayata geçirimedği müddetce bizden davacı olacaktır..

“İbnü Abbas (ra)dan: Resulüllah (as) şöyle buyurdu: “İçerisinde Kur’an’dan biraz bir şey bulunmayan kimse harap olmuş ev gibidir.”

bu hadisi  ilk olrak Mustafa islamoğlundan dilmek nasip olmuştur..sonra bende mrak edip araştırdığımda aşağıdaki bilgileri buldum..sizler daha ayrıntılı olarak daha kapsamlı kaynak varsa eklerseniz sevinirm...saygılar
Muhyiddin-i Arabi hazretleri (Müsamere) adındaki kitabında buyuruyor ki:

Hz. Ebu Hüreyrenin haber verdiği hadis-i şerifte, (Bir zaman gelir ki, müslümanlar birbirlerinden ayrılır, parçalanırlar. Şeriatı bırakıp, kendi düşüncelerine, görüşlerine uyarlar. Kur'an-ı kerimi mizmarlardan, yani çalgılardan, şarkı gibi okurlar. Allah için değil, keyf için okurlar. Böyle okuyanlara ve dinleyenlere hiç sevab verilmez. Allahü teâlâ bunlara lânet eder. Azab verir!) buyuruldu. Başka bir hadis-i şerifte, (Kur'an-ı kerimi Arab şivesi ile, onların sesi ile okuyun! Fâsıklar, şarkıcılar gibi okumayın!) buyuruldu. Başka bir hadis-i şerifte, (Kur'an-ı kerim, okuyanlarına, ya şefaat edecek veya düşman olacaktır.) buyuruldu. (Müslim)

Demek ki, Kur'an-ı kerim, Allah rızası için, dinimizin bildirdiği şekilde okuyana şefaat edecek, şarkıcılar gibi okuyana düşman olacak, ona lânet edecektir. (Şira)

......
« Son Düzenleme: 12 Mart 2010, 17:38:31 Gönderen: Zirve-i-Hic » Logged

aSmiN_
Haftanın Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Aktiflik
5.52%

« Cevapla #11 : 07 Mart 2010, 11:35:19 »

şarkıcılar gibi okuyan derken?

"Allah" de kalbim...
Zirve-i-Hic
Uzman Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Aktiflik
1.84%

« Cevapla #12 : 07 Mart 2010, 20:57:41 »

Saygıyadeğer Asmin en başından belirttiğim gibi yine hep belirticem gibi bu konular benim yazdıklarımla ancak zininizi daraltır..İslam da rukunler hata kabul etmez..fetfa makamı bilrkişilik dedlil gerektirir..bu sebepten dolayı bir kardeşimizin verdği kaynak doğrultusunda buraya bu bilgileri yazıyorum..yazarkende öğrenme fırsatı buluyoruz..Allah vesile olanlardan razı olsun inşaAllah..

Kur’an’ı okurken teğanni yapmak, nameli ve şarkı söyler gibi okumak caiz midir?

--------------------------------------------------------------------------------

Teganni, lûgatta nağme ile şarkı söylemek demektir. Kur’ân-ı Kerim’i okurken yapılan teganninin ise hem caiz olan hem de olmayan şekli vardır.

Caiz olmayan şekli, harflerin mahreçlerini ve tecvid kaidelerini bozarak yapılan bir okuyuş şeklidir. Mahreç ve tecvid kaidelerine riayet ederek sesin güzelleştirilmesi ise hadislerde caiz görülmüş, hattâ böyle sesi güzelleştirerek Kur’ân okunması tavsiye buyurulmuştur.Sa’d (r.a.) bu hususta Resûlullahın (a.s.m.) şöyle buyurduğunu nakletmektedir:
“Şüphesiz bu Kur’ân tesirli olarak inmiştir. Onu okuduğunuzda ağlayınız. Şayet ağlayamazsanız, ağlamaya çalışınız. Onu okurken sesinizi güzelleştirmeye de gayret ediniz. Kim Kur’ân’ı teganni ederek (güzel sesle okumaya gayret etmezse) bizden değildir.”(1)

Hadis-i şerifte “teganni” tabiri geçmektedir. Aslında, teganni, nağme ile okumaktır. Hadis-i şerifte geçen teganniden hangi mânânın kastedildiği hakkında âlimler muhtelif izahlarda bulunmuşlardır. Bazılarına göre, hadiste “teganni” ile “tertil” kast edilmiştir. Buna göre teganni, Kur’ân-ı Kerimi ağır ağır okumaktır. Diğer bazı âlimler ise teganniden maksat, Kur’ân-ı Kerimi ağır ağır ve tecvid kâidelerine uygun olarak ve sesini güzelleştirerek okumak olduğunu ifade etmişlerdir. Hadis-i şerifteki “bizden değildir” tabirini ise “Teganni yapmayan kimse bizim mükemmel yolumuzun mensuplarından değildir” şeklinde açıklamışlardır. Diğer bir kısım âlimler, teganninin istiğna mânâsına geldiğini beyan ederler. Bu âlimler, bu hadisten Kur’ân-ı Kerimi dünyevî menfaatlere âlet etmeme esasını çıkarmaktadırlar.

Bütün âlimlerin ittifak ettiği husus, Kur’ân-ı Kerimi güzel sesle okumanın müstehab olduğudur. Okuyanın sesi güzel değilse, elinden geldiği kadar fıtrî bir şekilde sesini güzelleştirmeye çalışmalıdır.İmâm Mâlik ve bir kısım âlimlere göre, Kur’ân-ı Kerimi huşû ile, mânâsını düşünerek ve kalbi mahzun edecek, gözleri yaşartacak şekilde okumak gerekir. Çünkü Resulullah Efendimiz (a.s.m.) bir hadis-i şerifte Kur’ân-ı Kerim’i huşû ile kalbe tesir edecek şekilde okumanın ehemmiyetine dikkati çekerek şöyle buyururlar: “Kur’ân-ı Kerim’i okuyanın sesini işittiğinizde, kendisinin Allah’tan korktuğu kanaatine vardığınız adam, şüphesiz Kur’ân’ı en güzel sesle okuyanlardandır.” (2)

İmam-ı Âzam Ebu Hanife ve bir kısım âlimlere göre de, Kur’ân’ı nağme ile okumak caizdir. Onlara göre nağme ile okumak, kalbi daha çok rikkate getirir, daha çok huşû kazandırır.

İmâm-ı Nevevî bu hususta şöyle der: “Uzatma sebebi ile kıraat sınırı aşılmadıkça Kur’ân’ın okunuşunda sesin güzelleştirilmesinin müstehab olduğuna âlimler ittifakla hükmetmişlerdir. Ancak bu sınır aşılırsa, hattâ tek bir harf fazla veya noksan okunursa o okuyuş haramdır.” Resulullah Efendimiz (a.s.m.) Kur’ân’ın güzel sesle süslenmesini emrederek şöyle buyururlar: “Sesinizi güzelleştirmek suretiyle Kur’ân okuyuşunuzu süsleyiniz.” Bir başka hadis-i şerifte Resulullah Efendimiz (a.s.m.), Cenab-ı Hakkın güzel sesle Kur’ân’ı okuyandan razı olduğunu beyan buyurmaktadırlar.(3)

Netice olarak: Kur’ân-ı Kerim’i güzel bir sesle, güzel bir şekilde okumak menduptur, diyebiliriz. Tecvid kaideleri dışına taşmadıkça nağme ile okunmasında bir mahzur yoktur. Ancak tecvid kaidelerinin dışına çıkılarak, harflerin mahreçlerine riayet edilmeden nağmelerle fazla uzatmak, harfleri eksik veya fazla yaparak okumak caiz değildir. Bu hususta ittifak vardır. Böyle kimseler Kur’ân’ın lânetinden çekinmeli, onun okuma âdâbına riayet etmelidirler.

Kaynaklar
1. İbn-i Mâce, İkame: 176.
2. Ag.e.
3. A.g.e.

not: Saygıyadeğer Mim hocamın konuya ekleyeceği ve konumu itibari ile ekleyecekleri vardır eminim diyerek sözü ona ve konuya muhatap herkeze  bırakıyorum..saygılar..

aSmiN_
Haftanın Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Aktiflik
5.52%

« Cevapla #13 : 08 Mart 2010, 20:11:12 »

Allah razi olsun, tesekkürler...  Gül

"Allah" de kalbim...
Zirve-i-Hic
Uzman Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Aktiflik
1.84%

« Cevapla #14 : 12 Mart 2010, 17:35:22 »

<div><embed type="application/x-shockwave-flash" src="http://www.dailymotion.com/swf/xabdpu&amp;related=0" width="420px" height="336px" wmode="transparent" quality="high" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="never" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" autoplay="false" autostart="false" /><noembed><a href="http://www.dailymotion.com/swf/xabdpu&amp;related=0" target="_blank">http://www.dailymotion.com/swf/xabdpu&amp;related=0</a>

A NDOLSUN NEFES NEFESE KOŞANLARA

TOZU DUMANA KATANLARA

T
OPLULUĞA DALANLARA Kİ

insan RABBİNE KARŞI ÇOK nankördür

ŞÜPHESİZ ALLAH doğruyu söyledi*Adiyat Suresi 1-6
« Son Düzenleme: 12 Mart 2010, 17:38:02 Gönderen: Zirve-i-Hic » Logged

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: